Υλικά
4 αβγάΥλικά
½ φλ. maple syrup
1 δόση βανιλίνης
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα της φόρμας και τη γαρνιτούρα
φορμάκια για σουφλέ
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη 8 φορμάκια.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη βανιλίνη και το maple syrup με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα πυκνό, λείο μείγμα.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα το ¼ της μαρέγκας με το μείγμα κρόκων-maple syrup, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια που έχουμε ετοιμάσει και τα βάζουμε σε σχάρα, στο κάτω μέρος του φούρνου.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160oC.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι τα σουφλέ να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Ξεφουρνίζουμε, κοσκινίζουμε επάνω αν θέλουμε άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.