Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
4 κ.σ. βότκα (ή τσίπουρο, ρακί)
3 αβγά
250 ml. νερό
250 ml. ξινόγαλο ή κεφίρ ή αϊράνι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 γερή πρέζα αλάτι
Ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά, τη βότκα, το νερό, το ξινόγαλο ή το κεφίρ ή το αϊράνι και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη να ενωθούν.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το υγρό μείγμα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν ο χυλός είναι πολύ πηχτός (δεν πέφτει εύκολα από το κουτάλι) προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει) -το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος.
Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σε κάποια απόσταση τη μια από την άλλη.
Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν γίνουν τραγανές από έξω.
Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, με άχνη ζάχαρη ή με μέλι και κανέλα ή με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.
Α.Τ.