Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΥλικά
150 γρ. κράνμπερι
150 γρ. πέκαν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ. γάλα
4 αβγά
1 δόση βανιλίνη
Για το γλάσο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Χοντροσπάζουμε τα μισά πεκάν.
Τρίβουμε τα υπόλοιπα στη μουλινέτα να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.
Κρατάμε ένα φλ.
αλεύρι στην άκρη και κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι που έχουμε κρατήσει και τα κράνμπερι τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά τα φρούτα.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τη βανιλίνη και την ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και το λυωμένο βούτυρο συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι καθώς και τα πέκαν και τα κράνμπερι με το αλεύρι τους.
Ανακατεύουμε ελαφρά για λίγο να ενωθούν τα υλικά (το μείγμα δεν πρέπει να γίνει λείο).
Ντύνουμε μια φόρμα για μάφινς 24 θέσεων με τα ειδικά χαρτάκια και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν στα φορμάκια.
Αφαιρούμε προσεκτικά τα χαρτάκια και μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια εργασίας.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο γυαλιστερό μείγμα και το ρίχνουμε σε διάφορα σχέδια επάνω στα μάφινς.
Περιμένουμε να στεγνώσει το γλάσο και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
A.T.