Follow us

Κουλούρια Βανίλιας με αμύγδαλα (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Κουλούρια Βανίλιας με αμύγδαλα (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Υλικά

Υλικά

100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα φιλέ

175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

25 γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι

100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

1 αυγό

2 κρόκους αυγού

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

10 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αυγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια ώρα.Πλάθετε κουλουράκια, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αυγό, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Επίσης...

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Λεμόνι, φυστίκι, ινδική καρύδα, αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα καλύψουν την όρεξή σου για γλυκό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μαλακά Μπισκότα Βατόµουρου µε Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για μαλακά μπισκότα βατόµουρου µε λευκή σοκολάτα.

Μπισκότα με Γλυκό Σταφύλι

Το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, που ο καθένας μπορεί να πετύχει, γίνεται με σταφίδα.

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.