Follow us

Banoffee (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Banoffee (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Υλικά

Υλικά

για το μπισκότο

250 γρ. (2 ½ φάκελοι) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ

100 γρ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro

100 γρ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο φρέσκο

Ξύσμα από 1 lime

για καραμέλα

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro

100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος

2 γρ. Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ

Λίγη βανίλια

25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο φρέσκο

4 μπανάνες

200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι

για γαρνίρισμα

1 φάκελος (50 γρ.) Garni με βανίλια ΓΙΩΤΗΣ

100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Λίγο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ

1 μπανάνα

Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το Τριμμένο Μπισκότο με τη Ζάχαρη και το ξύσμα.

Λιώνετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτετε το παραπάνω μίγμα και ανακατεύετε.

Στρώνετε καλά το Μπισκότο σε μακρόστενη φόρμα.

Βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τις μπανάνες σε ροδέλες .

Αφού πάρουν βράση κατεβάζετε από τη φωτιά και καλύπτετε το κατσαρολάκι με μεμβράνη.

Σε άλλο κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει μέχρι να γίνει σκληρή καραμέλα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.

Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα με την κρέμα γάλακτος και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρουν μία βράση τα υλικά ώστε να λιώσει η καραμέλα που πιθανόν έχει στερεοποιηθεί.

Κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βάζετε τη Ζελατίνη να φουσκώσει με 2 κουτ.

σούπας νερό, την προσθέτετε στην καραμέλα και ανακατεύετε.

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και απλώνετε την κρέμα πάνω από το Μπισκότο.

Βάζετε το γλύκισμα στην κατάψυξη για μία ώρα.

Σερβίρετε γαρνίροντας με το Garni. Tip: Μπορείτε να γαρνίρετε με μπανάνα σε φέτες βουτηγμένες σε λεμόνι, λίγο τριμμένο Μπισκότο και Nιφάδες Σοκολάτας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά