Follow us

Νamelaka σοκολάτας με παγωτό εσπρέσο

Νamelaka σοκολάτας με παγωτό εσπρέσο

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

Για τη namelaka (κρεμώδης σοκολάτα)

280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 62%

120 ml γάλα

10 γρ σιρόπι γλυκόζης

4 γρ. ζελατίνη μουλιασμένη σε λίγο νερό και στραγγισμένη

360 ml κρέμα γάλακτος

Για το παγωτό εσπρέσο

200 ml κρέμα γάλακτος

300 ml γάλα

10 γρ. αλεσμένο εσπρέσο

100 γρ. ζάχαρη

90 γρ. κρόκους

1 ολόκληρο αβγό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη namelaka: τoποθετούμε το γάλα, την κρέμα και τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε χωρίς να το αφήσουμε να βράσει.

Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Καλό θα ήταν να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες.Ετοιμάζουμε το παγωτό εσπρέσο: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τον εσπρέσο χωρίς να τα αφήσουμε να βράσουν.

Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αβγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει στους 82ο C.

Aποσύρουμε την κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε νερό με πάγο, ώστε να μην ανεβεί η θερμοκρασία.

Αφήνουμε στο ψυγείο το παγωτό για τουλάχιστον μια μέρα.

Περνάμε από σίτα και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "The Aficionados" στη Θεσσαλονίκη.

Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει. Καλό θα ήταν να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες.Ετοιμάζουμε το παγωτό εσπρέσο: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τον εσπρέσο χωρίς να τα αφήσουμε να βράσουν. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αβγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει στους 82ο C. Aποσύρουμε την κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε νερό με πάγο, ώστε να μην ανεβεί η θερμοκρασία. Αφήνουμε στο ψυγείο το παγωτό για τουλάχιστον μια μέρα. Περνάμε από σίτα και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "The Aficionados" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.