Υλικά
130 ml χυμό λεμονιού (χρειαζόμαστε περίπου 4 λεμόνια)Υλικά
250 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κρόκοι αβγού
1 stick βανίλιας
1 ζελατίνη μουλιασμένη σε κρύο νερό
200 ml φυτική κρέμα σε σαντιγί
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανιλίνη σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
Όταν το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνη και βράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε 200 ml από την κρέμα λεμονιού σε ένα κορνέ.
Την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με τη σαντιγί.
Μέσα σε μια φόρμα* τοποθετούμε γύρω-γύρω την κρέμα λεμονιού που έχουμε ανακατέψει με τη σαντιγί και γεμίζουμε το κέντρο της φόρμας με την σκέτη κρέμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 5 πέντε ώρες μέχρι να πήξει τελείως.*Ιδανικά, η φόρμα πρέπει να έχει σχήμα λεμονιού.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Marea Sea Spirit στη Θεσσαλονίκη.