Follow us

Γλυκιά πίτσα με λευκή σοκολάτα, φρέσκα σύκα, αμύγδαλα και φύλλα βασιλικού

Γλυκιά πίτσα με λευκή σοκολάτα, φρέσκα σύκα, αμύγδαλα και φύλλα βασιλικού

Υλικά

Υλικά

Για τη γαρνιτούρα:*

15 φρέσκα μαύρα σύκα

20 φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 κ. λευκή σοκολάτα

100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα σε φιλέτα

 *Οι ποσότητες των υλικών για τη γαρνιτούρα είναι για δύο πίτσες. Αν φτιάξουμε μία πίτσα θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα.

-2 μέτρια ταψάκια.

Για τη ζύμη:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

240 ml νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. ψιλό αλάτι

1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κοτσανάκι.

Ζυγίζουμε 150 γρ.

σύκα και τα ψιλοκόβουμε.

Κρατάμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο.

Κρατάμε στην άκρη ένα φλ.

αλεύρι, το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το νερό χλιαρό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

Το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για μισή ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική, λεία ζύμη.

Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη με πετσέτα, σε σημείο μακριά από ρεύματα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό φύλλο 1 εκ., επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τη μισή ζύμη στην κατάψυξη τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη.

Ψήνουμε την πίτσα ή τις πίτσες για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού.

Τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα στη χοντρή μεριά του τρίφτη.

Κόβουμε τα σύκα σε φέτες.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτσας με τη σοκολάτα και τακτοποιούμε επάνω τα σύκα και τα αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα του βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

Εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.