Υλικά
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΥλικά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
280 γρ. άχνη ζάχαρη
280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
6 κ.σ. γάλα
2 μέτριες ώριμες μπανάνες λιωμένες
150 γρ.τσιπς σοκολάτας
1 γερή πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για μάφινς με 12 θέσεις.
Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Αν έχουμε στη διάθεσή μας τις ειδικές χάρτινες θήκες, παραλείπουμε το βουτύρωμα και τα αλεύρωμα και ντύνουμε την κάθε θέση με την χάρτινη θήκη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ σε λεκάνη.
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ανοιχτόχρωμο κίτρινο μείγμα.
Ρίχνουμε τις λιωμένες μπανάνες και δουλεύουμε να ενωθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά -δεν πειράζει αν υπάρχουν σβόλοι.
Μοιράζουμε τον χυλό στις θήκες της φόρμας.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε τα μάφινς και τα βάζουμε αν θέλουμε στα ειδικά χαρτάκια πριν τα σερβίρουμε.
Α.
Τ.