Υλικά
για τη ζύμη μπριζέ:Υλικά
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
1 αβγό
για τη γέμιση:
1.600 γρ. μήλα (κατά προτίμηση τα κόκκινα γκαλά, αλλά και γκόλντεν ή ρενέτες)
130 γρ. ζάχαρη
80 γρ. εκλεκτό φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε μια αντικολλητική στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
με ύψος 5-6 εκ.
χωρίς οπή, που να αντέχει να σταθεί για λίγο στο μάτι της κουζίνας.
Για τη ζύμη μπριζέ ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι και ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο.
Δουλεύουμε τρίβοντας τα υλικά με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν ομοιόμορφα ψίχουλα.
Προσθέτουμε το αβγό και ζυμώνουμε γρήγορα να ενωθούν τα υλικά (δεν χρειάζεται να γίνει ζύμη απόλυτα ομοιογενής).
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μια κ.σ νερό.
Την κάνουμε μια μπάλα, την πατάμε να πλατύνει, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο περίπου 1 ώρα.Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα λίγο πριν τη χρήση τους, ώστε να μην μαυρίσουν.