Υλικά
(για τη βάση της τάρτας)Υλικά
90 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι
20 γρ. πούδρα αμύγδαλου
1 αβγό
60 γρ. άχνη
30 γρ. κακάο
(για τη γέμιση)
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
5 γρ. ιβίσκο αποξηραμένο
1 αβγό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τον ιβίσκο, σκεπάζουμε και αφήνουνε 1 ώρα να βγάλει τα αρώματά του.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί στο μίξερ, με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα.
Αφού ετοιμαστεί η ζύμη την ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο κόλες χαρτί ψησίματος, σε πάχος 2 mm.
Αφήνουμε το ζυμάρι στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 10΄και φορμάρουμε σε τσέρκι με διάμετρο περίπου 20 εκ..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC για 15’.
Για τη γέμιση: σουρώνουμε το μείγμα της κρέμας με τον ιβίσκο και το προσθέτουμε πάνω στη σοκολάτα, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε το αβγό ελαφρά χτυπημένο, ανακατεύουμε ελαφρά και απλώνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα.
Ψήνουμε ξανά στους 180οC για 20΄.