Υλικά
¾ φλιτζ. σπορέλαιο
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αβγά
1 στραγγιστό γιαούρτι
3½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1 κ.σ. κανέλα σκόνη
½ φλιτζ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 4 λεμόνια
Για το γλάσο
250 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.γλ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ (νούμερο 28).
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Διαλύουμε στον χυμό τη σόδα (προσοχή, γιατί φουσκώνει!) και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα και τα ενσωματώνουμε, μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα κι ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Για το γλάσο: ανακατεύουμε καλά σε μπολ τα υλικά. Ξεφορμάρουμε το κέικ (αφού κρυώσει) και το στολίζουμε με το γλάσο.
Tip
Αν προτιμάμε το άρωμα πορτοκαλιού, που ταιριάζει το ίδιο εξαίσια με την κανέλα, βάλτε ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια.