Υλικά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο (ελαφρύ, χωρίς έντονο άρωμα)
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1 κ.γλ. μπαχάρι σκόνη
1 φλιτζ. ξανθές σταφίδες
1 φλιτζ. μέτρια σπασμένη καρυδόψυχα
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
άχνη ζάχαρη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι (προτιμούμε το μεγάλο αλουμινένιο των ζαχαροπλαστείων, αυτό στο οποίο αγοράζουμε το γαλακτομπούρεκο).
Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τον χυμό, το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και το ξύσμα και τα ενσωματώνουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 40'-45'. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Tip
Οι βίγκαν μπορούν να χαρούν: Αυτό το κέικ τούς ταιριάζει απόλυτα!