X

Cheesecake με Μπανάνα και Σοκολάτα

Ο συνδυασμός ρευστής σοκολάτας και φρέσκιας μπανάνας φτιάχνει ένα βελούδινο κολασμένο γλυκό, που τύφλα να ’χει το μπανόφι.

Υλικά

Για τη βάση

1½ πακέτο μπισκότα μιράντα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

330 ml κρέμα γάλακτος 35%

4 φύλλα ζελατίνας

1 βανίλια

3 πολύ ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι

Για τη σος σοκολάτας

300 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

150 ml γάλα

100 γρ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή). Ισιώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε τη ζελατίνα σε 3 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας (όχι όμως την μπανάνα) μαζί με το ζελέ της ζελατίνας. Στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα επάνω στη βάση, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σος σοκολάτας: Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά της σος, ανακατεύοντας συνεχώς με αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Όταν σταθεροποιηθεί το cheesecake, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με την κρύα σος.

Tip

Αντί για μιράντα, μπορούμε να βάλουμε 1 πακέτο πτι μπερ ή όποιο άλλο μπισκότο μας αρέσει. Ταιριάζουν και τα μπισκότα κανέλας.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.