Υλικά
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
2 αχλάδια πολύ ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά καρεδάκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και τον καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή αφράτη κρέμα.
Ρίχνουμε το αχλάδι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Στρώνουμε με μεμβράνη κουζίνας μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει και αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη να σφίξει για 6 τουλάχιστον ώρες.
Tip
Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο ή φουντούκι.