Υλικά
600 γρ. ώριμα βερίκοκα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 ασπράδια αυγού
180 γρ. ζάχαρη
30 cl κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι τους.
Τα βράζουμε για 10' σε δυνατή φωτιά, με νερό ίσα να τα σκεπάζει.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 15 cl από το νερό όπου έβρασαν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το νερό που κρατήσαμε και τον χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μόλις φουσκώσει καλά η μαρέγκα, προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε στη σαντιγί με σπάτουλα τον πολτό του φρούτου και τη μαρέγκα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε για 10 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.
Μισή ώρα πριν το σερβίρουμε το μεταφέρουμε από την κατάψυξη στο ψυγείο: έτσι έχει καλύτερη γεύση.
Tips
- Όταν δεν τα βρίσκουμε φρέσκα, κάνουμε το ίδιο παγωτό με 350 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, που θα τα αφήσουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες σε χλιαρό νερό.
- Μπορεί να σερβιριστεί πάνω σε μια φέτα τσουρέκι που έχει σιροπιαστεί και είναι από τα νοστιμότερα γλυκά του καλοκαιριού.