Follow us

Παγωτό Γιαούρτι με Λεμόνι

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

170 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 2 λεμόνια (ή ξύσμα πορτοκάλι)

Εκτέλεση

Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μπολ στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη κουζίνας.

Ύστερα από 2 ώρες το βγάζουμε και χτυπάμε το παγωτό με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Έτσι, η υφή του θα γίνει πιο λεία, χωρίς κρυσταλλάκια.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, ξαναχτυπάμε το παγωτό άλλη μια φορά 2 ώρες μετά.

Tip

Την πρώτη φορά που θα βγάλουμε από την κατάψυξη το παγωτό για να το αφρατέψουμε, μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα ψιλοκομμένα, σοκολάτα ή μπισκότα τριμμένα, αλλά και ξηρούς καρπούς, ειδικά αν πρώτα τους καραμελώσουμε και τους σπάσουμε στο μούλτι.

Επίσης...

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα