Υλικά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
170 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια (ή ξύσμα πορτοκάλι)
Εκτέλεση
Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μπολ στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη κουζίνας.
Ύστερα από 2 ώρες το βγάζουμε και χτυπάμε το παγωτό με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Έτσι, η υφή του θα γίνει πιο λεία, χωρίς κρυσταλλάκια.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, ξαναχτυπάμε το παγωτό άλλη μια φορά 2 ώρες μετά.
Tip
Την πρώτη φορά που θα βγάλουμε από την κατάψυξη το παγωτό για να το αφρατέψουμε, μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα ψιλοκομμένα, σοκολάτα ή μπισκότα τριμμένα, αλλά και ξηρούς καρπούς, ειδικά αν πρώτα τους καραμελώσουμε και τους σπάσουμε στο μούλτι.