Υλικά
200 ml γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
4 φύλλα ζελατίνης (των 2 γρ.)
200 ml εσπρέσο ή δυνατό καφέ
100 γρ. ζάχαρη
100 ml λικέρ καφέ
Για το σιρόπι εσπρέσο
100 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
50 ml εσπρέσο
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό.
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέστε τον εσπρέσο, το λικέρ καφέ και τα φύλλα της ζελατίνης στραγγισμένα.
Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε 6 ποτήρια. Αφήστε τα γλυκά στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν τα σερβίρετε.
Ετοιμάστε το σιρόπι που θα τα συνοδεύσει: Βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τον εσπρέσο και το λικέρ και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Θα το μοιράσετε στα ποτήρια με την κρέμα μόκα λίγο πριν σερβίρετε.
Tip
Τα φύλλα ζελατίνης πρέπει πρώτα να μουλιάζουν σε κρύο νερό και, αφού μαλακώσουν, να τα διαλύετε σε πολύ ζεστό νερό πριν τα προσθέσετε στο μείγμα, ανάλογα με τη συνταγή.