Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος light
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
300 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λάιμ
200 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive
μαρμελάδα κεράσι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αφήστε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μισή ώρα και μετά χτυπήστε το στο μίξερ για να αφρατέψει.
Προσθέστε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά.
Χτυπήστε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί.Ανακατέψτε το μείγμα του τυριού με τη σαντιγί.
Μοιράστε το μαζί με τα τριμμένα μπισκότα σε 6 ποτήρια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρετε με τη μαρμελάδα κεράσι.
Tip
Σερβίρετε αυτό το ελαφρύ cheesecake με ψιλοκομμένα φρούτα και ψιλοκομμένο δυόσμο ή μέντα.