Υλικά
500 γρ. ώριμες φράουλες
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 βανίλια
1 συσκευασία ζελέ φράουλας
5-6 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μούλτι τις φράουλες. Αν χρησιμοποιήσουμε τον δυόσμο (ταιριάζει πολύ με τη φράουλα), θα τον βάλουμε μαζί τους στο μούλτι.
Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) μαζί με τη βανίλια σε πολύ σφιχτή κρέμα σαντιγί.
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 κ.σ. από τον πολτό της φράουλας και τον ανακατεύουμε με το ζελέ μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ανακατεύουμε μετά με τις υπόλοιπες φράουλες.
Με σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ενσωματώνουμε τη σαντιγί στον πολτό της φράουλας, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Το μοιράζουμε σε μπολάκια και το αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
Tip
Μπορούμε να τη φτιάξουμε και με 500 γρ. κατεψυγμένες φράουλες ή οποιοδήποτε φρούτο του δάσους ή μείγμα που θα βρούμε στην κατάψυξη των σούπερ μάρκετ.