Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
700 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
5 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ. φύλλα δυόσμου
2 βανίλιες
1 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
½ μπουκάλι γλυκό σαμιώτικο κρασί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30', μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε το κρασί σε χαμηλή κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και το μέλι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15'.
Στα τελευταία 5' προσθέτουμε και τις φράουλες.
Βάζουμε το γλυκό σε μπολ, προσθέτουμε τον δυόσμο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Αυτές οι φράουλες τρώγονται και σκέτες αλλά και με παγωτό βανίλια.
Tip
Διατηρούνται στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες το γλυκό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.