Υλικά
500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
200 ml σαντιγί
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
75 γρ. μασκαρπόνε (ή οποιοδήποτε τυρί κρέμα)
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
2 έτοιμες μαρέγκες σπασμένες σε κομματάκια
2 κ.γλ. ανθόνερο
φυλλαράκια δυόσμου για το σερβίρισμα
120 γρ. μαλακό παστέλι σπασμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με αβγοδάρτη τη σαντιγί με το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, την άχνη, τη βανίλια και το ανθόνερο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι, φροντίζοντας να κρατήσουμε 2-3 για το ντεκόρ.
Προσθέτουμε στο μείγμα του μπολ τις μαρέγκες και τον πολτό της φράουλας, απαλά, ώστε να κάνει διχρωμία. Δεν το θέλουμε ομοιόμορφο.
Το μοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Σερβίρουμε με το παστέλι, τον δυόσμο και τις φρέσκες φράουλες που κρατήσαμε.
Tip
Εκτός από τον δυόσμο, ταιριάζει πολύ και ο φρέσκος βασιλικός.