Υλικά
1 κούπα ανάλατη μυζήθρα
1 φλιτζ. φέτα
½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τη φέτα και τη μυζήθρα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε στη συνέχεια μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (από τη στιγμή που θα κάψει το λάδι) για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στραγγίζουμε τα κροκετάκια σε χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρουμε.
Τip
Ταιριάζουν σε μπουφέδες, τρώγονται σαν μεζεδάκι με ούζο ή τσίπουρο, ενώ μπαίνουν και σε μια ντοματοσαλάτα ή σε μια πράσινη σαλάτα.