Υλικά
500 γρ. φράουλες
300 γρ. λευκή σοκολάτα
600 ml κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνης (των 2 γρ. η κάθε μία)
1 σφηνάκι λικέρ (grand marnier ή tripl sec)
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ζεστάνετε 1 φλιτζάνι κρέμα, χωρίς να πάρει βράση, και ανακατέψτε με τη ζελατίνη.
Ψιλοκόψτε τη λευκή σοκολάτα και ρίξτε της το μείγμα της ζεστής κρέμας και το λικέρ. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί. Ανακατέψτε την απαλά με το μείγμα της λευκής σοκολάτας.
Καθαρίστε τις φράουλες, ξεπλύνετέ τις και στραγγίξτε τις. Κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια και ανακατέψτε με τη μους σοκολάτας.
Μοιράστε το μείγμα σε μπολ ή σε ποτήρια και αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες προτού τα σερβίρετε.
Tip
Για περισσότερο άρωμα, γαρνίρετε με τρυφερά φύλλα μέντας και προσθέστε ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα στο μείγμα της μους.