Υλικά
4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. ζάχαρη
2 κ.γλ. Κορν φλάουρ
1 κ.γλ. ξίδι
1 βανίλια σκόνη
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
500 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα ασπράδια για 7'-8' σε μέτρια ταχύτητα, ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3'-4', μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέστε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το ξίδι και ανακατέψτε για να διαλυθούν στη μαρέγκα.
Απλώστε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα σε ένα ρηχό ταψί, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 1 ώρα και 15'.
Όταν ψηθεί, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρέγκα.
Απλώστε τη σαντιγί και τις φράουλες και σερβίρετε.
Tip
Το μυστικό της επιτυχίας στις μαρέγκες είναι το αργό ψήσιμο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.