Follow us

Πάβλοβα με Φράουλες

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

240 γρ. ζάχαρη

2 κ.γλ. Κορν φλάουρ

1 κ.γλ. ξίδι

1 βανίλια σκόνη

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

500 γρ. ψιλοκομμένες φράουλες

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα ασπράδια για 7'-8' σε μέτρια ταχύτητα, ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3'-4', μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέστε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το ξίδι και ανακατέψτε για να διαλυθούν στη μαρέγκα.

Απλώστε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα σε ένα ρηχό ταψί, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 1 ώρα και 15'.

Όταν ψηθεί, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρέγκα.

Απλώστε τη σαντιγί και τις φράουλες και σερβίρετε.

Tip

Το μυστικό της επιτυχίας στις μαρέγκες είναι το αργό ψήσιμο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Επίσης...

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα