Υλικά
Υλικά για 12 δίπλες
2 φύλλα έτοιμη ζύμη κουρού
σπορέλαιο για το τηγάνι
300 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
1 κ.γλ. κανέλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. θυμαρίσιο μέλι
400 γρ. νερό
χυμό και φλούδα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κάθε φύλλο ζύμης σε 6 κομμάτια.
Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι ως τη μέση με σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε ανά δύο τα κομμάτια της ζύμης. Μόλις πέσουν στο λάδι και είναι ακόμα μαλακά, με ένα πιρούνι τα ζαρώνουμε. Με πολλή προσοχή (είμαστε συνέχεια από πάνω, γιατί καίγονται γρήγορα) τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε χαρτί κουζίνας.
Για το σιρόπι, βράζουμε σε δυνατή φωτιά όλα μαζί τα υλικά για 7' από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όσο οι δίπλες είναι ζεστές ακόμα, τις βυθίζουμε στο σιρόπι. Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με τα καρύδια, την κανέλα και λίγη άχνη. Από πάνω σκορπάμε μερικές κουταλιές από το σιρόπι που περισσεύει.
Tip
Μπορείτε να κόψετε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια ή να φτιάξετε φιογκάκια, που είναι ακόμα πιο ευπαρουσίαστα.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr