Υλικά
1 φύλλο ζύμη κουρού
βούτυρο για την ταρτιέρα
500 γρ. τυρί κρέμα
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. κανέλα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε ως επάνω στο γείσο τη ζύμη. Τρυπάμε με το πιρούνι τη βάση και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό, το ξύσμα, την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Την απλώνουμε στη βάση της τάρτας και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Τη σερβίρουμε με τα αμύγδαλα στρωμένα στην επιφάνεια.
Tip
Για ντεκόρ μπορούμε να βάλουμε και σοκολάτα τριμμένη ή αμύγδαλα καραμελωμένα και σπασμένα σε μικρά κομματάκια.