Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500 γρ. φράουλες
200 γρ. ζάχαρη
8 φύλλα ζελατίνης (των 2 γρ. το καθένα)
1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες.
Βάλτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό και αφήστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να ζεσταθούν, χωρίς να πάρουν βράση. Στραγγίξτε τα φύλλα της ζελατίνης και ρίξτε τα στη ζεστή κρέμα.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας γάλακτος με το στραγγιστό γιαούρτι και τις πολτοποιημένες φράουλες.
Ενώστε τα δύο μείγματα, προσθέστε και τη βανίλια, ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε οκτώ μπολ ή σε μια μεγάλη φόρμα.
Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες και μετά γαρνίρετε με ψιλοκομμένες φράουλες.
Tip
Για να ξεφορμάρετε το γλυκό, βουτήξτε τα μπολ ή τη φόρμα σε ζεστό νερό.