Υλικά
1 κιλό ροδάκινα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια σκόνη
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
ψιλοκομμένα ροδάκινα και αμύγδαλα φιλέ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα ροδάκινα με την άχνη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι με το μείγμα του ροδάκινου.
Ενώστε με τη σαντιγί και μοιράστε στα ποτήρια ή σε μπολ.
Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και τα αμύγδαλα φιλέ.
Tip
Για τέλειο άρωμα και γεύση, διαλέξτε ώριμα ζουμερά ροδάκινα.