Υλικά
1 κιλό φρέσκα ανάμικτα φρούτα (ροδάκινα, βερίκοκα, φράουλες, πεπόνι, βανίλιες)
½ λίτρο νερό
150 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι λιμοντσέλο ή άλλο λικέρ της προτίμησής σας
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
3-4 κλωναράκια φρέσκια μέντα
Εκτέλεση
Βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 4'-5'. Κατεβάστε από την εστία και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Ρίξτε στο σιρόπι το λιμοντσέλο ή το λικέρ, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη μέντα ψιλοκομμένη.
Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και περιχύστε τα με το σιρόπι. Αφήστε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
Tip
Μοιράστε το μείγμα σε παγοθήκες, για να έχετε τα πιο δροσερά και νόστιμα παγάκια για τα αναψυκτικά σας.