Υλικά
800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
250 ml ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
500 γρ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
ξύσμα από 2 λεμόνια
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι με τα βερίκοκα
500 γρ. βερίκοκα
250 γρ. ζάχαρη
250ml νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιών και το μπέικιν πάουντερ.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα.
Ενώστε τα δύο μίγματα και αδειάστε τα σε ένα ορθογώνιο ταψί 30x40 στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45'. Όταν κρυώσει, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Για το σιρόπι, βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 3'-4', ρίξτε τα βερίκοκα και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε με τη γιαουρτόπιτα.
Tip
Συνοδέψτε τη με παγωτό γιαούρτι ή βανίλια.