Υλικά
400 ml γάλα καρύδας
600 ml κρέμα γάλακτος
6 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το καθένα
200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. ψίχα ανανά
500 γρ. κεράσια ή βύσσινα
1 κ.γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σφηνάκια ρούμι
4 κ.σ. τριμμένη καρύδα
φρέσκια μέντα
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα καρύδας και 100 γρ. ζάχαρη και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν, χωρίς όμως να πάρουν βράση.
Μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε αρκετό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε τα φύλλα της ζελατίνης στο ζεστό μείγμα του γάλακτος καρύδας.
Ανακατέψτε για να διαλυθούν και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε 4 ποτήρια.
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και το τριμμένο τζίντζερ.
Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέστε την ψίχα του ανανά ψιλοκομμένη και τα βύσσινα ή τα κεράσια, ψιλοκομμένα και αυτά, αφού βγάλετε τα κουκούτσια τους.
Ύστερα από 2'-3' σβήστε με το ρούμι και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Για να σερβίρετε την πανακότα, πασπαλίστε την επιφάνεια με την καρύδα, μοιράστε τη σάλτσα με τον ανανά και τα βύσσινα και προσθέστε τη μέντα ψιλοκομμένη.
Tip
Ανακινήστε το κουτάκι με το γάλα καρύδας πριν το ανοίξετε για να ομογενοποιηθεί το περιεχόμενο.