Υλικά
Για μια φόρμα 24 εκ.
Για τη βάση
300 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 λάιμ
1 ασπράδι
Για την κρέμα
700 ml ζαχαρούχο γάλα
5 κρόκους αυγών
250 ml χυμό λάιμ
2 κ.σ. τεκίλα
ξύσμα από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
200 γρ. ψιλοκομμένα φρούτα (ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα)
400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. τεκίλα
ξύσμα λάιμ
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη βάση: Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα με την άχνη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λάιμ.
Απλώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στη φόρμα για τάρτες και απλώστε το μείγμα της βάσης, πατώντας περιμετρικά για να καλυφθούν τα τοιχώματα. Αλείψτε την επιφάνεια με το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο και ψήστε για 10' στους 200°C.
Ετοιμάστε την κρέμα: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τους κρόκους, την τεκίλα, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον αέρα στους 175°C για 20'.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και την τεκίλα.
Καλύψτε με το μείγμα αυτό την τάρτα αφού κρυώσει, απλώστε τα φρούτα, πασπαλίστε με ξύσμα λάιμ και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
Tip
Το ασπράδι στεγανοποιεί τη βάση της τάρτας και δεν πανιάζει όταν ψήνεται με υγρά μείγματα, όπως η κρέμα της συνταγής.