Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
200 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
200 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα σαφράν
4 κ.σ. ροδόνερο
½ κ.γλ. τριμμένο καρδάμωμο
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
½ λίτρο νερό
Εκτέλεση
Μουσκέψτε στο ροδόνερο το σαφράν και αφήστε το για μισή ώρα μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Ετοιμάστε μετά τη γέμιση: Βάλτε σε ένα μπολ την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, το σαφράν με το ροδόνερο και το καρδάμωμο και ανακατέψτε τα.
Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε 3 φύλλα με βούτυρο, βάλτε τα το ένα επάνω στο άλλο και κόψτε τα κάθετα σε 6 λωρίδες. Βάλτε σε κάθε λωρίδα 1 κουταλιά από το μείγμα και διπλώστε το φύλλο προς τα μέσα, σχηματίζοντας τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε το φύλλο σε τριγωνικό σχήμα.
Όταν τελειώσετε με όλα τα υλικά, βάλτε τα τρίγωνα σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20', μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
Βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 7'-8'. Περιχύστε με το ζεστό σιρόπι τα τρίγωνα μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.
Τip
Ιδιαίτερα δημοφιλή στις χώρες του Κόλπου την περίοδο του Ραμαζανιού.