Υλικά
Για ένα ταψί 30x40 εκ.
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
350 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κιλό ψιλό σιμιγδάλι
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
16 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
700 ml νερό
½ λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 7'-8'.
Κατεβάστε από την εστία και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και τέλος το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και αδειάστε το μείγμα στο ταψί.
Στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και μοιράστε τα αμύγδαλα συμμετρικά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'. Όταν βγάλετε την μπασμπούσα από τον φούρνο, χαράξτε τη σε μερίδες και περιχύστε τη με το κρύο σιρόπι.
Ξαναβάλτε τη στον φούρνο για 5' και αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να σερβίρετε.
Τip
Μία από τις πολλές παραλλαγές της μπασμπούσα, που είναι παραδοσιακό αραβικό γλυκό.