Υλικά
Υλικά για 20 ρολάκια
12 φύλλα κρούστας
500 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
300 γρ. γλυκό μαστίχα
3 ασπράδια
1 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
250 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ροδόνερο
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
½ λίτρο νερό
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γλυκό μαστίχα, τα αμύγδαλα, την κοπανισμένη μαστίχα, το ροδόνερο και τον χυμό λεμονιού. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενώστε τα με το μείγμα.
Ανοίξτε τα φύλλα και κόψτε τα κάθετα σε 3 λωρίδες. Πάρτε 2 λωρίδες και αλείψτε τις με βούτυρο. Βάλτε τις τη μία επάνω στην άλλη. Βάλτε στη μία άκρη του φύλλου 3 κουταλιές από το μείγμα και τυλίξτε σε ρολό, αφού διπλώσετε τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάλτε τα ρολά σε ένα ρηχό ταψί, αλείψτε τα με βούτυρο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'.
Βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 7'-8'. Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από τον φούρνο, περιχύστε τα με το σιρόπι και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
Τip
Ροδόνερο και ανθόνερο δίνουν μοναδικό άρωμα στα σιροπιαστά.