Follow us

Πολίτικος Χαλβάς

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι

250 γρ. βούτυρο

1 λίτρο γάλα

500 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κουκουνάρι

κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κουκουνάρι και το σιμιγδάλι με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς και προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.

Ρίξτε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη, χαμηλώστε την ένταση στην εστία και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει.

Κατεβάστε από την εστία την κατσαρόλα και αφήστε τη σκεπασμένη με μια πετσέτα για 15'. Σερβίρετε με κανέλα.

Τip

Ένα καλό αγελαδινό βούτυρο θα του δώσει μοναδική γεύση.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.