Υλικά
½ κιλό φύλλα κρούστας
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
600 ml νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό, τη γλυκόζη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας και βράστε τα για 6'-7'.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει μέχρι να σιροπιάσετε τα κουρκουμπίνια.
Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε ένα φύλλο με βούτυρο, διπλώστε το κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε το σε ρολό πολύ σφιχτά.
Αλείψτε την άκρη του φύλλου με νερό για να κολλήσει και κόψτε το σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα.
Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό καλαμποκέλαιο. Όταν ζεσταθεί, ρίξτε τα κουρκουμπίνια, λίγα κάθε φορά, και τηγανίστε τα μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα αμέσως στο σιρόπι.
Αφήστε τα λίγη ώρα και σερβίρετέ τα.
Τip
Απίθανη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.