Υλικά
500 γρ. ζάχαρη
60 ml νερό
350 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια σκόνη
6 φύλλα ζελατίνης
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 σφηνάκια ρούμι
100 γρ. φουντούκια ψημένα και σπασμένα
200 γρ. σπασμένα μπισκότα κανέλας
Εκτέλεση
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, αφήστε τη σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας ρίξτε το νερό προσεκτικά, ανακατέψτε και αφήστε για λίγα λεπτά, ώστε να αρχίσει να πήζει.
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν προσθέστε 3 κουταλιές ζεστό νερό για να διαλυθούν τελείως.
Ανακατέψτε την καραμέλα με τη διαλυμένη ζελατίνη, το ρούμι και τη βανίλια και αφήστε τη να κρυώσει. Μετά προσθέστε στο μείγμα της καραμέλας τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα σπασμένα μπισκότα.
Μοιράστε το μείγμα σε 8 μπολ και αφήστε τις μους στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Πασπαλίστε με τα φουντούκια και σερβίρετε.
Tip
Να μη σκουρύνει πολύ η ζάχαρη όταν αρχίσει να λιώνει, για να μην πικρίσει η καραμέλα.