Υλικά
500 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
500 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κακάο
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη και αφήστε τα να βράσουν για 5'. Ρίξτε μετά την κουβερτούρα και ανακατέψτε για να διαλυθεί στο σιρόπι.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και μετά αδειάστε το σε ένα σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη. Αφήστε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Όταν παγώσει, σπάστε το σε μικρότερα κομμάτια, ρίξτε το στο πολυμίξερ και χτυπήστε το μέχρι να γίνει σαν γρανίτα, με πολύ ψιλούς κρυστάλλους.
Σερβίρετε αμέσως ή διατηρείτε τη γρανίτα στην κατάψυξη, σε δοχείο τροφίμων.
Tip
Προσθέστε ένα μικρό φλιτζάνι δυνατού καφέ για έξτρα άρωμα και γεύση.