Υλικά
4 μπανάνες
250 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
2 κ.σ. ηλιέλαιο
πολύχρωμα ζαχαρωτά, σοκολατένια τρούφα ή ψιλοκομμένα ψητά αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τις μπανάνες σε 4 κομμάτια την καθεμία.
Βάλτε τις σε ένα ρηχό ταψάκι, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και αφήστε τις στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ρίξτε το ηλιέλαιο στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
Περιχύστε τις μπανάνες με τη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίστε με τα ζαχαρωτά, τη σοκολατένια τρούφα ή τα αμύγδαλα.
Διατηρήστε τις στην κατάψυξη μέχρι να τις σερβίρετε.
Tip
Το ηλιέλαιο δίνει ωραία γυαλάδα στην επικάλυψη με κουβερτούρα.