Υλικά
Υλικά για 12 μάφιν
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
350 ml γάλα
2 αυγά
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. σταφίδες
1 βανίλια σκόνη
βούτυρο και αλεύρι για τις θήκες των μάφιν
Εκτέλεση
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα για 2'-3' σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίξτε τα αυγά και μετά το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα και στο τέλος τις σταφίδες.
Αλείψτε με βούτυρο και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι το εσωτερικό στις θήκες των μάφιν. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-30' περίπου.
Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν, για να τα ξεφορμάρετε με ευκολία.
Tip
Αφράτα και βουτυράτα, αυτά τα μάφιν είναι απολαυστικά με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.