Υλικά
3 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ. ζάχαρη
6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
3 ποτήρια πάγο
Εκτέλεση
Τρίβουμε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και καθαρίζουμε και τα τρία, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε όλο το άσπρο τους. Τα κόβουμε σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη.
Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τον πάγο, τα λεμόνια και το ξύσμα, το σιρόπι και τον δυόσμο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Το καταναλώνουμε αμέσως, γιατί αν το αφήσουμε στην κατάψυξη χάνει την αφράτη υφή του.
Tip
Μπορούμε να κάνουμε τη γρανίτα και με μοσχολέμονα (λάιμ), ενώ λίγο πιπέρι αναδεικνύει καλύτερα το άρωμα του λεμονιού.