Υλικά
150 γρ. ρύζι σουπέ
10 φράουλες κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα
10 κεράσια χωρίς το κουκούτσι
1 λίτρο γάλα
80 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
3 κ.σ. ροδόνερο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό, μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 10'-15'. Το στραγγίζουμε.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη βανίλια, το ρύζι, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο πιο χαμηλό και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 40'.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν η υφή του μοιάζει με χυλωμένη σούπα. Μόλις κρυώσει, θα στερεοποιηθεί περισσότερο.
Το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά, για να μην πιάσει κρούστα.
Μόλις κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά, για να μη διαλυθούν (μπορούμε να βάλουμε ό,τι φρούτα προτιμάμε: ροδάκινο, βερίκοκο, σταφύλι ή και φρούτα του δάσους κατεψυγμένα).
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δροσίσει.
Τρώγεται και σαν υπέροχο δροσερό πρωινό, αντί για δημητριακά με φρούτα.
Tip
Με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο γίνεται απείρως πιο μαγικό. Σε αυτή την περίπτωση παραλείπουμε το ροδόνερο και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. γλυκό στο τέλος, μαζί με τα φρούτα.