Υλικά
1 πεπόνι μέτριο
4 κ.σ. γλυκό βύσσινο
2 γιαούρτια στραγγιστά
2 κ.σ. ινδική καρύδα τριμμένη
2 κ.σ. αμύγδαλο ασπρισμένο
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το αμύγδαλο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστεί.
Το τρίβουμε χοντρό στο μούλτι.
Κόβουμε στη μέση το πεπόνι, το καθαρίζουμε από τα σπόρια και με το ειδικό εργαλείο κόβουμε τη σάρκα του σε στρογγυλά μπαλάκια. Αν δεν έχουμε το εργαλείο, την ίδια δουλειά κάνει και ένα κουταλάκι του γλυκού.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βύσσινο (μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού, αλλά καλύτερα ταιριάζουν το κεράσι και το σταφύλι).
Γεμίζουμε τις άδειες πεπονόφλουδες με το πεπόνι και το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με την καρύδα (εκτός από το πεπόνι, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα φρούτα, όπως ψιλοκομμένο ροδάκινο, βερίκοκο και σταφύλι ή φράουλες).
Βάζουμε τα πεπονάκια να κρυώσουν στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
Tip
Αντί για ινδοκάρυδο, μπορούμε να βάλουμε τριμμένο μπισκότο, που το ρίχνουμε τελευταία στιγμή, μαζί με το αμύγδαλο, για να μη χάσει την τραγανότητά του, ενώ για περισσότερη δροσιά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.