Υλικά
1 πακέτο ζελέ φράουλα
30 μεγάλα ώριμα κεράσια
100 γρ. τυρί κρέμα (ή ανθότυρο ή ανάλατη φρέσκια μυζήθρα)
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Με το ειδικό εργαλείο, με μια φουρκέτα ή με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Μη φοβάστε, είναι πανεύκολο!
Χτυπάμε στο μούλτι το ζελέ μαζί με τον χυμό πορτοκάλι και το ζεστό νερό (προτιμήστε ζελέ φράουλα ή ανανά, αφού το ζελέ κεράσι θυμίζει λίγο σιρόπι για τον βήχα).
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκάνη και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά.
Τυλίγουμε το εσωτερικό μιας φόρμας του κέικ με μεμβράνη κουζίνας και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Tip
Το ίδιο γλυκό γίνεται και με φράουλες ή σταφύλι. Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι.