Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
4 αυγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
Για το σιρόπι
½ φλιτζ. γλυκό λευκό κρασί (π.χ. σαμιώτικο)
1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
6 κ.σ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. ρώγες από σταφίδα λευκή ή κόκκινη
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Πριν αρχίσει να βράζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί και να πάρουμε ένα βελούδινο, ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αβγά και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφρός.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Ρίχνουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη. Σε δύο ώρες το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει. Το αφήνουμε να παγώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το κρασί, τον χυμό και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν σιρόπι, για περίπου 10'-15'. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν χλιάνει το σιρόπι, προσθέτουμε και τις ρώγες του σταφυλιού.
Σερβίρουμε το παρφέ μαζί με το σιρόπι σταφυλιού.
Tip
Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο παρφέ σταφίδες μουλιασμένες σε γλυκό κρασί, αλλά και καβουρδισμένο αμύγδαλο ή φουντούκι.