Υλικά
½ κιλό κεράσια
75 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
12 φύλλα ζελατίνης
175 γρ. ζάχαρη άχνη
½ φλιτζ. κρύο γάλα
φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα κεράσια και τη ζάχαρη με 1 φλιτζ. νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το νεράκι που θα έχει περισσέψει.
Σε ένα μπρίκι, μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα. Μεταφέρουμε το μπρίκι στη φωτιά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς και να λιώσει η ζελατίνη.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τη μισή κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Σε μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα με τον πολτό των κερασιών και το μείγμα της ζεστής κρέμας.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή στη στρογγυλή με την τρύπα και αφήνουμε την πανακότα για 12 ώρες να δέσει στο ψυγείο.
Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε το γλυκό με δυόσμο και κερασάκια.
Tip
Γίνεται με όποιο φρούτο μας αρέσει: ροδάκινο, βερίκοκο, γερμάδες ή φράουλες. Θα ξεφορμαριστεί πανεύκολα αν ντύσουμε τη φόρμα με μεμβράνη κουζίνας.