Υλικά
1 κιλό καρπούζι, μόνο τη σάρκα
3 κ.σ. ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μουσκέψουν σε λίγο νερό.
Κόβουμε το καρπούζι σε μεγάλους κύβους και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Κρατάμε τη φλούδα από το μισό καρπούζι, για να σερβίρουμε το ζελέ.
Πολτοποιούμε τη σάρκα του φρούτου στο μούλτι και περνάμε τον πολτό από το ψιλό σουρωτήρι του ρυζιού, πιέζοντας με το χέρι μας.
Σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά ανακατεύουμε τον πολτό του φρούτου με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν θέλουμε με τίποτα να βράσει ή να ζεσταθεί πολύ.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ντύνουμε με μεμβράνη κουζίνας μια φόρμα ή ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες να πήξει. Ξεφορμάρουμε το ζελέ και το κόβουμε σε κυβάκια.
Το σερβίρουμε μέσα στη φλούδα του καρπουζιού. Εγώ μαζί με τα κυβάκια του ζελέ προσθέτω και κυβάκια από πεπόνι, φράουλες, κεράσια και φυλλαράκια βασιλικού.
Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο!
Tip
Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε χυμό από 1 πορτοκάλι και λίγο χυμό πεπόνι.