Υλικά
Υλικά για 1 ορθογώνιο ταψί 30x40 εκ.
200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
350 γρ. ζάχαρη
500 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
350 ml ελαιόλαδο
6 αυγά
250 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε τα. Σε άλλο μπολ βάλτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατέψτε τα.
Ενώστε τα δύο μίγματα και αδειάστε το σύνολο στο ταψί. Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Ετοιμάστε στο μεταξύ το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες και βράστε τα για 5 λεπτά.
Όταν ψηθεί το κέικ, αφήστε το να σταθεί για 15-20 λεπτά, μετά τρυπήστε το με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία και περιχύστε το με το σιρόπι. Απλώστε στην επιφάνειά του τις φέτες πορτοκαλιού και αφήστε το να απορροφήσει το σιρόπι πριν το σερβίρετε.
Tip
Το κέικ αυτό είναι πιο απολαυστικό κρύο. Αφού απορροφήσει το σιρόπι, βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.